Jövőformálás. Minikonferencia a Filmtettfeszt három helyszínén

Jövőformálás. Minikonferencia a Filmtettfeszt három helyszínén

Jövőformálás. Minikonferencia a Filmtettfeszt három helyszínén

Nem feltétlenül filmes-mozis témáról, viszont rokon területről, egyúttal minden mai szülő számára égető kérdésről, a fiatalok médiatudatosságának állapotáról és fejlesztési lehetőségeiről tartanak egy-egy délutános minikonferenciát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakemberei Kolozsváron, Nagyváradon és Csíkszeredában.

A konferencián dr. Nyakas Levente, az NMHH Médiatudományi Intézetének vezetője Gyermekvédelem és médiaszabályozás – a szabályozás kihívásai és lehetőségei a digitális környezetben címmel tart előadást, Galambos István, az NMHH igazgatóhelyettese A gyermekek médiafogyasztási szokásainak aktuális kérdéseivel foglalkozik, dr. Kollarik Tamás, a MOME docense, az NMHH elnöki főtanácsadója pedig A magyarok szerepe a filmipar születésében, avagy filmes és kulturális innováció a Kárpát-medencében értekezik. 

A fenti három előadás a kolozsvári helyszínen kiegészül dr. Rab Árpád egyetemi oktató, az NMHH elnöki tanácsadójának Jövőformálás médiatudatosság segítségével, dr. Kassay Réka, a Sapientia EMTE adjunktusának A nézett mese is mese (?) Hogyan alakíthatjuk pozitívan a gyermekek rajzfilmnézési szokásait?, valamint dr. Somogyi Ákos Gergő NMHH-főosztályvezető Médiatudatosságra nevelés, gyermekvédelem az újmédia korában egy hatóság szemszögéből című előadásaival.

A minikonferencia magyar nyelven zajlik, és minden érdeklődő számára nyitott. A belépés minden helyszínen ingyenes.