Közönségtalálkozók a 21. Filmtettfeszten

Közönségtalálkozók a 21. Filmtettfeszten

Közönségtalálkozók a 21. Filmtettfeszten

A Filmtettfesztre érkező filmesekkel ezúttal Kolozsváron, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön lehet találkozni: magyarországi és erdélyi alkotók kísérik el filmjeiket és mesélnek róluk kulisszatitkokat.

A holnapi, kolozsvári nyitófilm, a Legjobb tudomásom szerint vetítését máris közönségtalálkozó követi: a Győzelem mozi színpadára Bodolai Balázst várjuk. Csütörtökön ugyanezen a színpadon mutatjuk be a kolozsvári közönségnek Takács Zalánt, az Űrpiknik főszereplőjét, pénteken pedig Stork Natasát, a Felkészülés... „hősnőjét”, szombaton pedig Csánki Zsófiát, a Danse Macabre című animációs rövidfilm rendezőjét. Szombaton a Jutalomutazás vetítésén és közönségtalálkozóján Szalai Györgyi fog mesélni a fikciós dokumentumfilm történetéről, vasárnap pedig Felméri Cecíliát faggatjuk a Spirálról.

A másik kolozsvári moziban, a Művészben sem lesz eseményektől mentes a hét. Csütörtökön a Hasadék alkotóit hívjuk fel a színpadra: a közönségtalálkozón részt vesz a film rendezője, Krasznahorkai Balázs, producere, Szántó Gábor, gyártásvezetője, Marity Bianka, valamint az erdélyi stáb képviseletében pedig Major Lajos és Tofán Zsolt. A Habfürdőt zeneszerzője, Másik János jelenlétében vetítjük szombaton, majd a Dallas Pashamende Sárga Csikóval díjazott producerét, Kántor Lászlót kérjük a színpadra. Ugyanitt és szintén vasárnap beszél majd dokumentumfilmjeiről Maksay Ágnes és Nagy Viktor Oszkár – utóbbi Kürti István operatőrrel együtt beszél majd közös nagyjátékfilmjükről, a Becsúszó szerelemről is.

Hasadék kis csapata Kolozsvárról továbbutazik Székelyföldre is: a Csíki moziban péntek este lehet majd találkozni velük, szombaton pedig a film egyik szereplője, Orbán Levente csatlakozik újra hozzájuk a sepsiszentgyörgyi közönségtalálkozó alkalmából. A szentgyörgyi Művész moziban azonban pénteken is lesz egy alkotói beszélgetés: a Természetes fény vetítése után lehet majd faggatni Bajkó László színművészt.

A vetítéseken és a közönségtalálkozókon a maszkviselés kötelező. A fesztivál városokra lebontott részvételi feltételeit folyamatosan aktualizáljuk a járványhelyzetnek megfelelően.